Verzekeringen voor sportverenigingen: is dat Horeca of niet?

Na uitvoerig marktonderzoek onder vele honderden sportverenigingen in 2015 en 2016 bleek tot onze verbazing dat Nederlandse verzekeraars voor sportverenigingen –zonder uitzondering- dezelfde voorwaarden hanteren als voor de horeca in Nederland. Uit wetenschappelijk onderzoek in 2007 werd al vastgesteld dat

‘Sectoren recreatie & horeca en handel & opslag hebben relatief hoge premie voor bedrijfsbrandverzekeringen’

Op grond van deze onderzoeksresultaten hebben verzekeraars geen enkele aanleiding gezien om de verzekeringspremies voor sportverenigingen te verlagen. Want, zo stelt men, in de sportkantine wordt toch ook wel eens een biertje getapt? Of een portie bitterballen gefrituurd?

Ja, dat klopt. In het weekend gebeurt dat wel eens. Met regelmaat zelfs. Maar dat is in geen verhouding met een professioneel horecabedrijf. Een horecabedrijf heeft een grote keuken met frituur, oven, grill, groot fornuis, et cetera. En dat draait 14 uur per dag. Of nog langer. En dat 7 dagen per week. Een sportvereniging is daarmee minder dan 10 procent van de tijd vergelijkbaar met een horecabedrijf. Maar de sportvereniging betaalt wel 100 procent dezelfde premie als het horecabedrijf.

Dus als u ons vraagt of dat reëel is: NEE!

ClubZeker heeft een sportpakket ontwikkeld voor de Nederlandse sportverenigingen. Uitgaande van het risico dat sportverenigingen lopen. Zowel voor brandverzekeringen als voor aansprakelijkheid. Doordat de risico’s substantieel lager zijn dan Nederlandse verzekeraars willen doen geloven, is de premie bij ClubZeker zo’n 30 procent lager dan die van de horeca. En dat is een eerlijke premie voor de verzekering, die overigens ook nog uitstekende voorwaarden kent.

Inmiddels is het klantenbestand van ClubZeker van zodanige omvang, dat we moeiteloos kunnen vaststellen – aan de hand van de schademeldingen- dat onze waarneming klopt: sportverenigingen is geen horeca!

Laat eens een rekensom maken voor uw eigen club door ClubZeker. Dan weet u het zelf ook zeker. De ClubKeuring krijgt u er van ons geheel gratis bij. Onze keurmeester komt graag bij u om uw accommodatie te keuren en tips en tops te geven inzake preventie. Dat helpt pas echt. Een hoge premie helpt niet.