Een verzekering tegen scheurgras?

De tijd dat Jacobse en Van Es-achtige types het verzekeringslandschap kleurden is gelukkig al lang voorbij. Maar sommige verzekeringsproducten blijven een beetje die ‘nestgeur’ houden. Daarom is het goed om af en toe eens de verzekeringsportefeuille door te akkeren en te onderzoeken of het pakket nog wel voldoet aan de hedendaagse eisen. Alles om ons heen verandert, dus waarom verzekeringen niet? Er is veel concurrentie, en verzekeringsproducten veranderen zo’n beetje op dagelijkse basis. Wat te doen…?

U kent ongetwijfeld de hilarische sketch van Van Kooten en De Bie als het duo Jacobse en Van Es. Ze maken de tuin winterklaar. En zien dat er scheurgras in het gazon zit. Kijk het maar eens terug op https://www.youtube.com/watch?v=I-OQzpH9Apc.

In verzekeringsland zijn types als Jacobse en Van Es gelukkig niet meer aanwezig. Maar hun ‘producten’ zien we nog wel eens terug. Alles kan worden verzekerd. En soms is dat ook gebeurd. Denk aan het verzekeren van het casco van een oude tractormaaier. Of een glasverzekering die jaarlijks 600 euro kost.

Is dat dan ooit niet goed geadviseerd? Nee, dat is het vaak niet. Ten tijde van het afsluiten was het een prima advies. Maar tijden veranderen. Inzichten veranderen. Risico’s veranderen. Ja, eigenlijk alles verandert voortdurend om ons heen. Daarom zijn we bij ClubZeker best wel kien op veranderingen. Waarom zou je de klant niet adviseren het casco-deel van de tractormaaier niet meer te verzekeren als het een oude machine is? En waarom zou je een dure glasverzekering willen? Als er een bal door de ramen gaat overstijgt het eigen risico vaak niet de reparatiekosten. En als het clubgebouw compleet verloren gaat, wordt het echt wel weer met alle glas er in opgebouwd. Verzekerd en wel in de opstalverzekering.

Een beetje kritisch zijn mag best. Daarom nog een paar tips voor elk bestuurslid dat ‘verzekeringen’ in zijn/haar portefeuille heeft:

  1. Het begint met de juiste preventie. Is dat goed op orde, dan heb je de sleutel tot de eerste besparingen op je verzekeringspremies in handen. Vraag eens een ClubKeuring aan van ClubZeker. Dan heb je al een goed beeld.
  2. Is het clubhuis voor de juiste waarde verzekerd? En ben je niet onder- of oververzekerd? Bij ClubZeker kun je een ClubhuisTaxatie aanvragen.
  3. Vraag je verzekeringsadviseur minimaal eenmaal per twee jaar het verzekeringspakket eens goed door te nemen. Doe dat samen. Geheid dat er nieuwe inzichten zijn die andere oplossingen vragen.
  4. Check je pakket met enige regelmaat bij een andere verzekeringsaanbieder. Dat kan bevestigen dat je goed zit waar je zit, of dat je misschien eens moet switchen. En switchen is echt geen ‘gedoe’!
  5. Overleg eens met besturen van clubs in de buurt: hoe hebben jullie ‘het’ geregeld’? Beter goed gekopieerd, dan slecht verzonnen, tenslotte.

ClubZeker is zo’n partij die de strijd wel aandurft. Bel of mail Kasper (06-29626024, kasper@clubzeker.nl), of Jelte (06-23873303, jelte@clubzeker.nl).